Preocupacions de Cap d'Any...

Fa dies que li dono voltes. A les nits no puc dormir més de 5 hores seguides. Bé, de fet és per un altre "tema" de 18 mesos que "dorm" a l'habitació del costat, però un cop ja estic despert, aprofito per treure'n l'entrellat... i no me'n surto!!! La gravetat de l'assumpte només és comparable al problema que tenen els turistes que aquest cap de setmana es van quedar incomunicats a Montserrat i que van baixar en helicòpter o telefèric, quedant-se els seus cotxes atrapats a la muntanya santa. Diuen que n'hi ha per dues setmanes... amb els preus per aparcar que tenen a Montserrat, ja deuen estar demanant una nova hipoteca...

Però tornem al meu problema. O nostre problema, perquè penso que ens afecta a tots i totes. Des de fa un parell de mesos el conte preferit per anar a dormir dels meus fills és la Caputxeta Vermella. L'autor és el Charles Perrault. Suposo que no esperareu que us escrigui aquí i ara el conte sencer? Perfecte, compto amb la vostra saviesa contaire.

El fet és que la primera part és bastant similar en totes les versions, però arribem al moment on comença l'acció, és a dir, quan el llop arriba a casa de la iaia. Unes versions diuen que el llop es menja a l'àvia, altres, que l'àvia el veu arribar i s'amaga a l'armari, i encara hi ha una més que jo hagi trobat que diu que el llop lliga a l'àvia i la fica a l'armari. Comencen les divergències. Però després arriba la caputxeta. I què li passa quan pronuncia "quina boca tan gran que tens?"? Uns diuen que el llop se la menja. Altres que comença a córrer per la casa cridant "auxili" fins que arriben els caçadors. Fins i tot, ho juro, tinc un llibre que diu que la Caputxeta comença a riure's del llop per la fila que fa amb el pijama de la iaia!!!! No anem bé...

A partir d'aquí tenim els finals alternatius. Quan venim del punt que el llop s'ha menjat la Caputxeta i la iaia, podem trobar que la solució per salvar-la és que el llop les tregui per la boca mentre està dormint o que li practiquin una cirurgia toràcica i l'omplin la panxa de pedres. L'altra versió és que arriben els caçadors i, depenent de com sigui de salvatge l'escriptor que ha adaptat la història, se'l carreguin a tirs, o l'espantin, o li donin una pallissa per què no torni mai més.

Comprendreu que, com a pare modern, només vulgui explicar les veritats als meus fills i esperi estar en disposició de resoldre els seus dubtes. Per això vull saber quin carai de versió és la correcta!! I passo ja d'entrar en altres temes, com per exemple saber perquè la iaia no avisa a la Caputxeta des de l'armari, o per què coi el llop no es va menjar al bosc a la Caputxeta i després va a casa de la iaia. Potser una de les seves finalitats era vestir-se de dona gran?

Sigui com sigui, us diré que he buscat a can google i he trobat que el conte original el llop es cruspeix a la iaia i a la Caputxeta i s'acaba la història, així que potser que no li donem tantes voltes i demanem als reis un llibre nou de contes per a les nits. Alguna suggerència?

Bon any 9!!!